top of page
Over Ons
Mont Ventoux trip 2018 - 548.jpg

Welkom aan iedereen !

We zijn steeds verheugd als er interesse is voor onze club 'De Warden Oomtrappers'.

We stellen dan ook graag kort onze club aan u voor!

Het belangrijkste aan onze club is het 'samen uit samen thuis' principe, zonder daarbij het sportieve te vergeten. Er wordt dus wel flink doorgefietst, maar niet gekoerst!

Het gemiddelde hangt sterk af van de groep, het parcours en het weer.  We bouwen altijd op. 

We rijden vanaf 2020 in drie groepen 

A-team

Het A-team rijdt met een gemiddelde snelheid van boven de 30km/u, voor vlakke ritten kan dit 35km/u zijn. Op hellingen geldt een eigen tempo en boven wordt steeds gewacht. We blijven steeds een gesloten groep!

 

IMG_2105.jpg
Mont Ventoux trip 2018 - 287.jpg

B-team

Het B-team rijdt met een gemiddelde snelheid van ongeveer 30km/u bij lakke ritten. Bij heuvelachtige ritten ligt het tempo iets lager en wordt ook steeds bovenaan elke helling gewacht.

C-team

Het C-team is voor absolute beginners zonder vereiste ervaring. De rit wordt begeleid door een meer ervaren clublid en het tempo wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers. Deze ritten zijn ook korter: 50 à 60km. 

IMG_4313.JPG

Ons jongste lid is 23 jaar en ons oudste lid 65 (verscheidenheid troef in onze club)!

Tijdens de ritten wordt nooit aan een café gestopt. Nadien wordt dit ruimschoots goed gemaakt tijdens het 'aprèsfietsgebeuren'. Dit sociaal gebeuren maakt zeker deel uit van het karakter van de club. Dan wordt er (door wie nog kan blijven) een potje gelegd (5 euro) om het nodige vochtverlies te compenseren.

In het clublokaal zorgen Isabel, Wim en Cécile er wekelijks voor dat er bij de start koffie en na de rit brood met kaas of gehakt klaarstaat.

De woensdagavondritten (18.30 u. - 50 tot 60 km) starten rond begin april en stoppen midden september. Deze ritten tellen niet mee voor het clubkampioenschap. Het principe is dat iedereen die wil, mag meefietsen (dus ook niet-leden). Er wordt wel verwacht dat iedereen zich aan de afspraken houdt (snelheid, gevaar, orders wegkapiteins, …)! 

We zijn een dynamische club en schuwen grotere activiteiten niet! Denken we aan:

  • verrassingsritten

  • Patersrit

  • Zwalmrit

  • begin juli buitenlandse rit van een viertal dagen

  • Hooglede Trio Classic (trio-tijdrit)

  • boemelrit

Het clublidgeld bedraagt jaarlijks €130(lidgeld, verzekering bij de Cycling Vlaanderen. De verzekering van Cycling Vlaanderen dekt de burgerlijke aansprakelijkheid en individuele verzekering lichamelijke letsels

De leden zijn verplicht om tijdens de clubritten de clubuitrusting (verplicht aan te schaffen) te dragen en zich te houden aan het clubreglement.

Het hoogtepunt van het jaar is de kampioenenviering waarop we 's namiddags onze kampioen vieren en 's avonds met de partners culinair verwend worden.

Blijf je na al deze info nog verder geïnteresseerd in onze club, neem dan gerust contact op met één van de bestuursleden!

Met dank aan al onze sponsors !

IMG_34431.jpg
bottom of page